3 Nisan 2012 Salı

Glutensiz Pasta

Merhabalar,

Size kendi kafamdan uydurduğum ama yaptığımda da çok hoşuma giden pratik bir pasta tarifi yazacağım fotoğrafını şimdilik paylaşamıyorum artık bir daha ki sefere :)

Malzemeler
Kek için:
3 Yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 kabartma tozu
1 şekerli vanilin
3 su bardağı pirinç unu

Kreması için:
1 paket vanilyalı puding (Kenton markalı üründe gluten yoktur.)
1 paket meyveli sos (Dr. Oetker)
Süt
2 adet muz
Dövülmüş fındık

Hazırlanışı:

Öncelikle 3 yumurtayı şeker ile karıştırıyoruz sırayla sıvı yağ yoğurt un şekerli vanilin ve kabartma tozunu da karıştırarak ekliyoruz. Koyu kek kıvamına gelince yağlanmış tepsiye boşaltıyoruz ve 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişiriyoruz. Kekimiz pişerken vanilyalı pudingimizi ve meyveli sosumuzu da hazırlıyoruz. Pişmiş olan kekimizi fırından alıp biraz soğuduktan sonra dikkatlice ikiye kesiyoruz. Alt tabanını sütle hafif ıstalıyoruz ve pudingden kek tabanını kapatacak şekilde yayıyoruz üzerine doğradığımız muzları fındığı ve meyveli sosu eşit şekilde yerleştiriyoruz. Diğer taraftaki üst kek tabanını da süt ile ısladıktan sonra kapatıyoruz ve onun da üzerine kalan pudingi eşit şekilde sürüyoruz üzerini de dilediğiniz gibi süsledikten sonra glutensiz pastamız hazır :) afiyet olsun şimdiden...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder