23 Mart 2013 Cumartesi

KOSKA FİRMASINDAN GELEN MAİL

BU GÜNKÜ HABERİMDE SİZE UMARIM FAYDALI OLUR YENİ BİR GÜNDE HERŞEYİN SAĞLIKLA BAŞLAYIP SAĞLIKLA BİTMESİ DİLEĞİ İLE HAYIRLI GÜNÜNÜZ OLSUN - KOSKA FABRİKASINDAN GELEN MAİL - (musteriiliskileri@koska.com) Sayın GÜNEŞ, Yaptığımız araştırmalarda susamda glutenin olmadığını öğrenmiş bulunuyoruz. Ürünlerimizden tahin helvası, ağırlıklı olarak tahin ve şekerden oluşur, eser miktarda da limon tuzu, bitkisel yağ (palm yağı), vanilin bulunmaktadır. Ana hammaddelerimizden tahin, firmamız tarafından üretilmektedir ve bu sebeble tahin değirmenlerimizde yalnızca susam işlenmektedir ve başka hiç bir ürünün işlenmesi sözkonusu değildir. Ayrıca tahin işleme bölümü diğer bölümlerden ayrı olduğundan kontaminasyon da sözkonusu değildir. Öğütülen tahinler tahin depolama tanklarında (50 tonluk) bekletilmektedir ve yalnızca tahin dolumunun yapıldığı makinalarda paketlenmektedir. Kakaolu helvada ilave olarak kakao, fıstıklı helva da antepfıstık bulunmaktadır. Buğday unu vb. gluten içeren ürünlerle bulaşma söz konusu değildir. Ürünler, lesitinin, süt ve süt ürünleri kesinlikle içermez. Tahin susamın otomatik temizleme, ayıklama, kabuk soyma, kavurma ve soğutulmasını takiben değirmenlerde öğütülmesi ile elde edilmektedir. Diğer eser miktarda bulunan maddelerin içeriği aşağıda belirtilmiştir. Palm yağı; Palm ağacının meyvesinden elde edilir. Margarin üreten tesislerde hidrojenize edilerek helva da yağ sızmasını engellemek amacıyla kullanılır. Sitrik asit; asitliği düzenlemek için kullanılmaktadır. İçinde protein vs. kesinlikle bulunmaz, meyve asididir, ürünlerimizde yaklaşık % 0.35 düzeyinde kullanılmaktadır.Doğala özdeş vanilya aroması kullanmaktayız. Lignin bazlı bir maddedir. Protein kesinlikle yoktur. Lignin aromatik maddeler elde etmek için şekerlerden suyun çıkarılması ile elde edilir. % 0.05 düzeyinde kullanılmaktadır. Sonuç olarak gluten hastaları gönül rahatlığıyla lokumlarımızı ve helvalarımızı yiyebilirler. İçinde kesinlikle gluten içermeyen ürünlerimizi helva, tahin, pekmez, reçel, lokum, badem ezmesi ve krokan olarak sıralayabiliriz. Ancak pişmaniye, kağıt helva, koz helva (eser miktarda) gibi ürünlerimizi hastalarınızın tüketmemesini tavsiye ediyoruz Sizin bilinçli ve ilgili bir tüketici olduğunuzu düşünerek, firmamız hakkında genel bilgi de vermek isteriz. Yaptığımız her ürünün kalitesi ilk önce kullandığımız hammaddeden, daha sonra da tecrübeli ustalarımızdan gelir. Helvanın en önemli ve piyasada hilesiz bulunması neredeyse imkansız olan tahini firmamız en saf şekilde %100 susamdan ve hiçbir koruyucu ve katkı maddesi kullanmadan kendi tesislerinde üretmektedir. Hammadde satın alma şartlarımız çok yüksek tutulur. Karşı firmanın bütün üretim sertifikalarının yanısıra, BRC, ISO 22000, HACCP gibi standartlarının olup olmadığı incelenir. Tüm bu şartlara sahip olan firma öncelikle bize numunesini gönderir, sonra da labaratuarlarımızda gıda mühendislerimiz tarafından incelenir ve onaylandıktan sonra kabul edilir. Bir diğer bilgi olarak da iki Koska firmasının bulunduğunu da belirtmek isteriz. Ürünlerimizi alırken üzerinde Koska'nın 'o'su içerisinde yer alan Nazar boncuğuna dikkat etmenizi tavsiye ederiz. Koska Merter helva olarak yaklaşık 600 çalışanımız ve dünya standartlarında kalite belgelerine sahip üretim alanımızla tüm dünyaya ve tüm Türkiye’ye toptan satışlar yapmaktayız. Migros, Tansaş, Diasa, Carrefour, Makro Center, Kiler, Kipa gibi yerli ve ulusal zincir marketlerde ve Avcılar’da 2 mağazamızda, Torium içinde, Beykent, Bakırköy ve Otogar mağazalarımızda ürünlerimizi müşterilerimize ulaştırmaktayız. Bilgilerinize sunar, sağlıklı günler dileriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder